Atelierbrief Herfst 2022

Het schilderen van 1 van mijn eerste levenslandschappen, een onderdeel van mijn eindexamen expositie op academie Minerva.

Herfst! Aahh de pracht en praal van de herfst.

Ja, ik ben wat laat met het sturen van deze atelierbrief. Ik was namelijk nog niet klaar voor die herfst. Och hoe baalde ik ervan toen het weer donker begon te worden. (Mijn dikke tenen die 's nachts overal tegen aan stoten ook...) Maar nu, oh, nu hebben de berken hun pracht in alle glorie aan de takken hangen. De regen, de mist, de bergtoppen die tussen de wolken uit pieken met nét die ene zonnestraal erop. Machtig. Ja, ik geniet weer.

Nieuws uit het atelier

Een andere reden waarom ik laat ben mijn brief aan jullie is omdat ik eerst mijn nieuwe website online wilde hebben staan. Jaja! Je leest het goed, mijn website is in een nieuw jasje gezet. Jippie! Dit is natuurlijk leuk voor mij, maar heb ik ook zeker gedaan met jullie in mijn achterhoofd. Zo is de website nu ook klaar voor meertaligheid. Noors staat er al op (maar moet nog wel gecontroleerd worden) en Engels komt er dan straks ook nog bij.

Maar het allerbelangrijkste is dat de webshop nu veeeeel beter in elkaar zit én ik daarom naast de krachtdieren ook eindelijk de 'Landschappen van het leven' online heb staan.

Landschappen van het leven

Hoewel ik al als puber bezig was met het tekenen van mensen (en paarden), ging ik op de kunstacademie steeds dichter naar de natuur. Op mijn eindexamen-expositie hing ik dan ook 3 joekels van een landschappen aan de muur.

In mijn vrije expressie keer ik dan ook altijd nog makkelijk terug naar de landschappen. Ze veranderen in stijl en aanpak constant. Een deel van mijn vrije expressie bestaat immers ook uit experiment. Uit het spelen met de verf en de materialen die ik voorhanden heb. Maar de kern is hetzelfde. (En eigenlijk niet veel anders dan de energie die ik ook in de portretten giet.) Maar je uitleggen wat die kern is, dat kan ik bijna niet. Zoals Edward Hopper al mooi zei:

"If I could say it with words, there would be no reason to paint."

Sommige landschappen zijn abstracter dan de andere. Bij sommige herken je misschien zelfs bijna geen landschap meer. Deze landschappen noem ik zelf ook wel eens mijn 'inner-landscapes'.

Sommige landschappen ontstaan uit zichzelf, uit experiment, uit trance, de emotie van dat moment. Andere landschappen hebben duidelijk hun inspiratie van een moment uit de natuur. Zo'n moment waarin de natuur om me heen er voor zorgt dat ik 100% in het nu bent, dat ik het leven door mijn aderen voel zinderen.

Bij alle schilderijen heb ik in de webshop kort iets geschreven. Over mijn ervaring, van mijn inspiratie of de ervaring van het maken ervan. Ook de titel geeft vaak weg wat het schilderij voor mij betekent.

Maar meer wil ik er niet over schrijven. Want dit gaat allemaal over mijn ervaring. De schilderijen zijn er gekomen om ook aan jou iets te vertellen. Niet allemaal waarschijnlijk, maar misschien zit er wel eentje tussen die tot jou spreekt. En dan mag je helemaal zelf luisteren en hoef je, je niks aan te trekken over wat ik er allemaal van zeg. 😉

Een kortingscode om het te vieren!

Oftewel, ik ben dus heel blij met de nieuwe website! En dat wil ik met jullie vieren, misschien dat je er een bijzonder kerst-cadeau tussen vindt?:

Met de kortingscode HERFST komen er géén verzendkosten bij de bestelling van een print!

🥳

De code is geldig t/m 30 november 2022 - 23.59u en geldt ook voor de eland-prints.

Zo, en nu is de brief al weer lang genoeg geworden, dus ik zwaai weer af! Toedeledokies en tot in de winter!

Liefs,

Lydia

P.S. Over kerst gesproken, mocht je interesse hebben in een portret voor de kerstdagen dan is NU het moment om contact met me op te nemen. Ik heb nog plek voor 2 tot 4 portretten om voor de feestdagen af te krijgen. Plan een afspraak in via deze link om een keer te videobellen.


 

Atelierbrieven in je inbox

Vond je het leuk om over dit inkijkje uit mijn atelier te lezen? Laat je email-adres dan hieronder achter en ontvang 12x per jaar een persoonlijk briefje van mij.

 
Vorige
Vorige

Een persoonlijk schilderij van een foto laten maken: Ja dat kan!

Volgende
Volgende

Atelierbrief Midzomer 2022