Atelierbrief Midzomer 2022

…en Elanden

​Midzomer! Ahh de tijd van licht, zon en een explosie van de natuur! Hoewel ik zeker geniet van de 'hygge' van de donkere winterdagen, heeft de midzomer een speciaal plekje in mijn hart. Al is het maar omdat ik door de lichte nachten niet 's nachts overal tegen aan stoot als ik naar 't toilet moet.... 😳😅

Nee, maar alle gekheid op een stokje. Midzomer in het noorden is en blijft bijzonder, het geeft energie én rust tegelijkertijd. De zon gaat hier in Telemark wel onder, maar donker wordt het niet. Het duurt nog weer een paar maand voor ik de maan en de sterren kan zien. En geloof me, die begroet ik dan weer met evenveel liefde als ik nu het licht verwelkom.

Nieuws uit het atelier

De explosie van de natuur is ook zo'n dingetje dat bij midzomer hoort. Ongelooflijk hoe we van sneeuwvelden naar de glorie en weelde gaan van de zomer. Zulke energie kan niet anders dan een flink portie creativiteit meebrengen: Ik liep al een tijd met een plan om prenten te verkopen van eigen werk. In de vorige mail had ik het al even van genoemd dacht ik. Maar de inspiratie en onderwerpen voor deze serie wilde maar niet op gang komen.

Tot mijn ontmoeting met de eland.

Hoewel een eland spotten natuurlijk niet zo heul bijzonder is hier in Scandinavië, blijft het zien van deze majestueuze dieren indrukwekkend. Heb jij er ooit eentje in het echt gezien? Dan weet je misschien wat ik bedoel.

Als ik een eland in het bos tegen kom, en helemaal als ik de honden bij me heb, maak ik het liefst een respectvolle 180 graden ommekeer. Ze zijn niet om mee te sollen! Maar deze keer zag ik de eland vanuit mijn auto en dan voel ik me veilig genoeg om te stoppen en hem een tijdje te observeren.

​Terwijl ik zo stil stond, stond ook de tijd stil. Er was niemand anders, enkel de eland en ik. En plots wist ik wat ik moest doen. Ik moest hem schilderen, hem en alle andere krachtdieren in mijn omgeving.

​Thuis gekomen heb ik gauw opgezocht wat de oude volkeren te vertellen hadden over het symbolisme van de eland. En zowaar, een eland komt je vertellen net zo koninklijk, gracieus en vol zelfvertrouwen te zijn als hem: Doe je eigen ding, volg je eigen weg.

​Dus voilá! Ik kan je trots meedelen dat de eerste twee krachtdieren, zowel de koning als de koningin van het bos, op mijn website te koop staan. Ik werk samen met een dienst die contacten heeft met drukkers over de hele wereld. Waardoor jouw eigen eland zo dicht mogelijk bij jouw gedrukt zal worden en deze niet elke keer helemaal uit Noorwegen hoeft te komen.


Je kunt kiezen uit verschillende formaten, van 30 x 30 cm tot 70 x 70 cm. Dus of je nu een kleine herinnering aan de boodschap van jouw krachtdier wilt of een grote eye-catcher boven de bank: het kan allemaal. Aahh de wonderen van de moderne technologie!

En speciaal voor jullie, trouwe atelier-brief-lezers heb ik een kortingscode die geldt tot 1 augustus 2022.
Gebruik de code MIDZOMER tijdens check-out voor gratis verzending!

Krachtdieren in de planning

Nu zijn het nog maar twee prenten die ik heb staan, maar mijn handen kriebelen al om er een hele lading meer te maken. Welke krachtdieren zou jij graag zien? De bever kwam me laatst vertellen dat hij de volgende is, maar voor daarna... Wie weet! (Je weet toch dat je me altijd een mailtje mag sturen met suggesties? Ik vind het superleuk om van je terug te horen!)

Of wat dacht je van een portret van jezelf (of je kind of partner of vriend of...) samen met jouw krachtdier? (Als je niet weet welk krachtdier op dit moment voor jou een boodschap heeft wil ik daar ook graag voor jou naar vragen. Het is bijzonder hoe ze dan altijd wel tevoorschijn komen.) Ohh! ik kijk er nu al naar uit om voor je aan de slag te gaan! 🤩

Dingen die mij inspireren (en misschien ook jou?)​

(Buiten) Zijn

Veel inspiratie-dingen heb ik op het moment niet met je te delen. Midzomer is een tijd van natuur, van gewoon (buiten) zijn en niet zo van consumptie. 😉 In plaats van een kop koffie heb ik altijd een ochtendwandeling nodig met mijn slaaphoofd en ik kan je dit van harte aanraden om ook te doen!

De leeuwen-tracker

Het enige dat ik nog met je wil delen is dit interview met Boyd Varty. Een man die leeuwen (en andere prachtige wilde dieren) opspoort in (Zuid-)Afrika. Hij is ook een geweldige verhalen verteller en je wilt gewoon een keer een avond aan het kampvuur op de steppe in Afrika met hem zitten als je hem zo hoort. Wat denk je? Zal ik alvast gaan sparen voor een avontuur in Afrika voor als ik klaar ben met de noordelijke krachtdieren? Zo'n leeuw, panter of luipaard is ook nogal iets zeg! Maar voor ik die op papier zet wil ik ze wel graag een keer in hun eigen natuurlijke wilde zelf ontmoeten...

Zo, ik heb alweer lang genoeg gebabbeld (ach ja, je kent me...) Dit was het weer voor deze keer, je hoort weer van me met Samhain! Weet dat je me altijd een mailtje mag sturen, met vragen, ideeën of om gewoon hallo te zeggen. Ik vind het super leuk om van je te horen!

Liefs,
Lydia

Link naar de webshop van de eland-stier - Link naar de webshop van de eland-koe
Vergeet de code MIDZOMER niet voor gratis verzending! (Geldt tot 1 augustus 2022)


 

Atelierbrieven in je inbox

Vond je het leuk om over dit inkijkje uit mijn atelier te lezen? Laat je email-adres dan hieronder achter en ontvang 12x per jaar zo’n persoonlijke briefje van mij.

 
Vorige
Vorige

Atelierbrief Herfst 2022